Säpinää Sagalundissa

07.07.2020

Kesäkuun lopussa Café Adèle juhlisti 120- vuotista Sagalundia, avasi iltakahvilan sekä kehitteli uusien piknik-korien sisältöjä. Keittiön puolella kokki loihti kiireen keskellä elämänsä nopeimman kastikkeen ja säpinää riitti. Lue alta Jubileumiin valmistautumisesta sekä ikimuistettavasta tiistai-päivästä!


Koko juhannuksen jälkeisen viikon valmistauduimme Sagalundin 120-vuotis jubileum- juhliin. Saimme museolta Nils-Oskaria esittävän suklaamuotin, jolla teimme koristeita jubileum-leivoksiin. Kuulimme myös, että itse Nils-Oskar oli ollut ahkera vohveleiden tekijä ja niin mekin päädyimme ottamaan vohvelit tarjolle. Avasimme myös iltakahvilamme torstaina 25.6 ja pari ensimmäistä iltaa saimme kyllä viettää keskenämme valmistautuen tulevaan. Juhlaväki oli iloista ja kaikenlaista mielenkiintoista ja mukavaa puuhaa pihalla tapahtuikin. Me tosin vain vähän ehdimme mukaan, sillä keittiössä hikoiltiin lounasta juhlakansalle. Lämpöä riitti niin sisällä kuin ulkonakin ja onneksi valoa riittää yölläkin, sillä kyllä päivillä oli pituutta, kun kehittelimme vielä piknik-korien ja -kassien sisältöjäkin. Ja nyt niitä sitten saa! Tervetuloa vain hakemaan evästä ja sitten piknikille!Korit on tarkoitettu Sagalundin kauniiseen ympäristöön ja take away-kassit vaikka rannalle, retkelle tai vaikka parvekkeelle! 

Torstaina kävimme Westankärrin kartanolla hakemassa kaunista lammasta ja sunnuntaina paistettiin maukasta lampaanviulua, lipstikkabearnaise-kastiketta ja valkosipuliperunoita. Lammasta jäi yli, ja kokki taikoi siitä vielä makoisaa lammaskastiketta maanantaille.

Tiistaina olikin sitten kalapäivä ja varauduimme normaaliin lounaspäivään, mutta saimmekin tuplasti enemmän asiakkaita kuin odotimme. Onneksi jääkaapista löytyi korvaavaa ruokaa ja kaikki asiakkaat saivat vatsansa täyteen. Pahoittelemme kuitenkin, että kaikki ihanat asiakkaat eivät saaneet listassa luvattua annosta, mutta kaunis kiitos kaikille, kun tulitte! 

Kokin kertomaa päivästä: " Onneksi jääkaapista löytyi savulohta ja hyvää naudan flank steakia..kyllä juostiin! Kiitos kaikille, jotka tulitte ja pahoittelut kaikille, jotka eivät saaneet listassa luvattua. Salin puolellakin oli tuli jalkojen alla. En muista koskaan nähneeni Sinin juoksevan tuollaista tahtia keittiön ja salin väliä. Ja minä annoin vain arvioita ruoan valmistumisesta: Lohi 5 min, paprikat 5min, pihvit 10min...lisää kurkkua, keksi uusi salaatti, jne... Talon kaikki paistilnastat olivat käytössä ja leipääkin leikattiin suoraan uunipelliltä kiinalaisella keittiöveitsellä..Tein myös elämäni nopeimman hollandaise-kastikkeen.. Se oli valmiina minuutissa; reduktio ja munat pannulle hehkuvan kuumalle levylle, ja sitten armoton vatkaaminen.. voi-suola-dijon kyytiin -maisto - hyvää- saliin! varmaan jonkin tason ennätys tämäkin. Ja salista kuului: "Keksi nyt nopeasti kaikki temput mitä voit keksiä, eli RUOKAA!" HUH HUH MUTTA asiakkaat olivat ihania ja ymmärtäväisiä - Kiitos! Sekä kokki että Sini salissa polttivat kätensä siinä hötäkässä, mutta totesivat, että kun juoksee vain tarpeeksi, niin ei sitä pientä polttelua edes huomaa...Jokainen astia oli käytössä - Jokainen pöytä oli käytössä - Jokainen tavara oli käytössä. ja oli kai se jonkinlainen ohjelmanumero myös asiakkaille, kun juoksimme pitkin poikin salia puolitoista tuntia ja kyselimme, onko nyt vatsat täynnä ja kerroimme, että nyt saa taas lisää ruokaa..Kyllä siinä naureskeltiin kiireelle yhdessä ja edelleen nauretaan vaikka kovillekin otti.. Ja kaikki tämä tapahtui vain n. tunnin aikana! Ikimuistettava tiistai! 

Illalla mentiin vielä hakemaan Wanhantuvan tilalta ankkaa ja seuraavana päivänä aloiteltiin taas makkaran tekoa. Saimme vihdoin valmiiksi myös meidän mökki-/venekassimme! Olemme kehitelleet kaksi eri makkaraa, lammas-lipstikka ja ankka-rakuunamakkarat sekä Adelen makoisan colakastikkeen ribseille. Kassiin tulee myös maukkaita sillejä oman valinnan mukaan, kaalisalaattia ja tietysti jälkiruokaleivonnainen. Tilauksesta saa myös itsetehtyä sinappia ja ketsuppia... ja makoisaa oli,kun niitä itse testailtiin!Pistäkää vaan tilauksia sisään viimeistään keskiviikkona, niin perjantaina kassin voi noutaa tai sopia toimituksesta. 

Viime lauantaina meillä oli ensimmäinen Adelen kalapöytä ja saatiin hyviä herkkuja tarjolle lopulta. Aamu meni pienessä kaaoksessa kun ensi kertaa yritettiin rakentaa maistuvaa buffaa ja lopulta, ( jono oli jo odottamassa ) tosin hieman myöhässä ( pahoittelut siitä )saimme kaikki ruuat pöytään ja jo puoli tuntia myöhemmin oli lohikeitto loppunut ja uusi kiehumassa ja kyllä monille näytti maistuvan!

Sunnuntaina tarjolla oli confattua ankkaa Wanhantuvan ankoista, perunagallette ja vadelmagastrique. Kyllä täytyy sanoa että ranskalaisen ruoan ystävänä näin korona-aikana tuli tässä Ranskan makumatka tehtyä. Herkullista, sanoisin, Merci! Kiitokset kokille!

Ja taas tuli uusi viikko ja sateet. Loistavaa pelloille, valitettavaa mansikoille.. Meidän omasta pellosta on nyt saatu salaattia ja Sagalundin ihana puutarhuri Sari on antanut meille yrttejä silleihin, salaatinkastikkeisiin ja muihin herkkuihin. Kaunis kiitos ja hei, käykäähän katsomassa myös uskomattoman kaunista ja runsasta Sagalundin puutarhaa ja ennenkaikkea aistipuutarhaa!

Bistro & Café Adèle
Aristokokit Catering Oy 
Museivägen 7/

Museotie 7,
25710 Kimito/Kemiönsaari
p. 
0407775745


Kaikki oikeudet pidätetään 2023
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!