Ihmeellinen Kemiönsaari

15.06.2020

Cafè Adèlen kesä on pyörähtänyt käyntiin toden teolla ja ihmeteltävää on uusille tulokkaille riittänyt. Lue blogista, kuinka kesän alku on sujunut sekä katso tunnelmalliset kuvat viime päivien tuoksinnasta. Kuka kumma mahtoikaan käydä uusien kahvilanpitäjien vieraana?

Nyt täytyy kyllä aloittaa kehumalla tätä ihmeellistä Kemiönsaarta ja sen ympäristöä! Täältähän löytyy lähes kaikki, mitä ihminen keittiössä voi vain tarvita.. upeita raaka-aineita ja runsas valikoima kaikenlaisia tuottajia ja tekijöitä. Tämä on todellinen ihmemaa, ihanaa että löysimme tänne! Nyt tutustumme ja tutkimme kaikkia näitä mahdollisuuksia, ihania maatiloja, puutarhoja, itsepalvelukioskeja jne. Löydämme jatkuvasti uutta ja inspiroivaa. Ihmiset täällä ovat uskomattoman tuotteliaita ja hyvin verkostuneita - kaikkia luonnon antimia on tarjolla-tämähän on kuin aarresaari.

Viime viikkoina olemme viihtyneet kuusenkerkkien keräilyn parissa. Iltaisin olemme kirmailleet metsissä ( tietenkin maanomistajan luvalla) ja yrittäneet kerätä kuusenkerkkiä, en tiedä kumpia tuli enemmän, itikan puremia vai kerkkiä, mutta nyt niitä on kuivattu ja pakastettu ja keitelty. Inspiroiduimme myös kaikista täkäläisistä lihatiloista ja olemme tällä viikolla valmistaneet ja testailleet erilaisia lammasmakkaroita sekä possu-lipstikkamakkaraa. Hyvältä maistui ja kokki oli tyytyväinen. 

Viime keskiviikkona rullasimme aamuvarhaisesta myöhäiseen iltapäivään sormenpäät hellinä kaalikääryleitä sekä liha- että kasvistäyteellä. Hyvältä maistuivat ja kaupaksi menivät, tosin unetkin täyttyivät rullista ja mitäpä sitä seuraavaksi muuta tekemään kuin leipomaan kääretorttuja.

Tänä keskiviikona taasen paistelimme perinteisiä silakkapihvejä oikein urakalla, onneksi saatiin iso kasa tuoretta hyvää silakkaa toimitettuna. Kuumat oli oltavat keittiössä,mutta silakat saivat kauniin pintarusketuksen ja hävisivät nopeasti nälkäisiin vatsoihin. Huh mikä päivä, ei tässä ulkomaille ehdi kaivata kun kotokeittiössäkin saa sopivat lämmöt bikinipäivään. 

Olemme myös leiponeet ja kehitelleet 7 sortin keksilajitelmaa ja ollaankin maisteltu jo useamman viikon erilaisia herkkukeksejä,eiköhän pian saada tuote myyntiin. 

Sunnuntain paisti vaihtui lennossa, kun meiltä yllättäen tilattiin possunkylkeä juhliin (ensimmäinen tilaus!). Lammas oli jo tulossa mutta nopeilla muutoksilla saatiin Vestlax Mellangårdilta Mangalitsaporsasta. Mitä herkkua! Taisi olla yleisessä tiedossa lihan herkullisuus, sillä väkeä tuli ihanan paljon herkuttelemaan. Ensi kerralla juhannuksen jälkeen tarjoillaan paistipäivänä sitten lammasta. Tervetuloa kaikki silloin  maistelemaan! Mutta nyt nautitaan ihanista ilmoista ja suomen suven suloisuudesta!

HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE!

Meillä kävi myös vieraita...juteltiin hetki, liekö ollut pellon suojelija vaiko ruokailija...