Café Adèle

Ett stämningsfullt museicafé i hjärtat av Kimitoön. Kom och njut!

Välkommen att ons-fre kl 15-19 och lör kl 12-19 smaka Adeles läckra närodlade bistromenu! Portionerna tillbehören följer råvarans tillgång. Välkommen också att njuta av de lokala bryggeriernas öl och cider och utsökta viner i trädgård i det idylliska Sagalund. Söndagar serverar vi brunch kl 12-15.

Sommarens och höstens bär och svamp 

Café Adèle köper sommarens och höstens bär och svamp. Ta kontakt: 

cafeadele.sagalund@gmail.com 

0407775745  
31.1.2021


26.1.2021


9.1.2021

Hej!

Frisk nytt år goda kunder!

Café Adèles team återkommer uppfriskad från lovet på måndagen 11.1.2021.

I januari är caféet öppen mån-fre kl 11-15.

Ni är hjärtliga välkomna för lunch!


24.12.20

Idag lugnar vi ner oss och inleder också julfirande i Cafe Adele.

 

Cafe Adeles personal önskar alla en varm och fridfull jul och ett gott nytt år! 


Ett stort tack till alla kunder för det gångna året och vi träffas igen nästa år.Vi är på jullov 24.12-10.1 och öppnar dörrarna igen 11.1. Då är ni hjärtligt välkomna och smaka på våra delikatesser igen!
30.10.

På grund av den accelererande coronasituationen övergår vi på Café Adéle till bordsservering fr.o.m. november. Vi hoppas att sålunda kunna förhindra virusets spridning och hålla restaurangbesöken trygga och behagliga även i framtiden. Vi upphör alltså med buffetserveringen och utökar lunchalternativen.

I november utgörs vårt lunchutbud ti-fre kl 11-15 av följande alternativ:

Sopplunch med sallad 8,50€ innehåller dagligen växlande mättande soppa och sallad, självbakat bröd, margarin, dryck (vatten, självgjord svagdricka, mjölk, surmjölk), samt kaffe och efterrätt. Allt serveras till bordet.

Husmanslunch 10,50€ innehåller en dagligen växlande smaklig rätt på husmanskost och sallad, självbakat bröd, margarin, dryck (vatten, självgjord svagdricka, mjölk, surmjölk), samt kaffe och efterrätt. Allt serveras till bordet.

Herrskapslunch 12,50€ innehåller en dagligen växlande rätt med t.ex. fisk, biff eller schnitzel med tillägg samt sallad, självbakat bröd, margarin, dryck (vatten, självgjord svagdricka, mjölk, surmjölk), samt kaffe och efterrätt. Allt serveras till bordet.

Ingen ska behöva gå hem hungrig från oss. Du kan alltså gärna be om mera mat tills du är mätt.

Under veckosluten kl. 12-18 serverar vi A´la Carte (sista beställningarna till köket tas emot kl 17)

I november kommer vi att ha nya delikatesser på matsedeln. Alternativ med kött, fisk eller vegetariskt finns alltid att välja mellan. Vi har även fått tillgång till lokalt hjortkött, som vår kock tillreder smakliga rätter av. Kom och pröva! Som nyhet serverar vi även rätter för mindre hungriga, bl.a. olika sallader, toast skagen, husets självgjorda pommes med egen majonnäs och ketchup, husets laxsoppa med bröd och dagens risotto.

Glöm inte heller att vi serverar lokala Kimito bryggeris öl, cider från Lepola samt utsökta viner valda av prisbelönta sommelier Taneli Lehtonen. Då hösten går vidare kommer vi även att servera självgjord glögg i både ljus och traditionell version.OBS!

På grund av förändrade coronanegränsningar har vi också förnyat vår policy på Cafe Adele. Personalen har ansiktsmasker eller visir, lunchbuffén sätts löst i salen och bord har tagits bort från salen för att minska antalet kunder och för att säkerställa tillräckliga säkerhetsavstånd i salen.Vi erbjuder även take-away-portioner varje dag som levereras till ditt hem eller din arbetsplats! Tillsammans kan vi se till att det fortfarande är tryggt och bekvämt att äta i restaurangen.


10.10.20

Vi är glada att kunna meddela att vi nu också har serveringstillstånd på Cafe Adele!Välkommen att smaka på Kimito Brewings fantastiska öl, Lepolas cider eller njuta av viner från vinlistan designad av Taneli Lehtonen, fyra gånger vunnit priset för Finlands bästa sommelier!  

23.9.20

Café Adéles fiskbord och steksöndag tar nu vinterpaus. Men man få ännu läckra fisk-, kött- och grönsaksrätter, för i oktober börjar vi servera a la carte på veckosluten.Vi är öppna lördagar och söndagar kl. 12.00-18.00 och vi strävar fortsättningsvis till att så långt som möjligt använda oss av lokalproducerade råvaror i vår högklassiga mat till våra kunder.

Våra öppethållningstider 1.10-1.12 är:Måndag stängt

Tisdag kl. 11.00-18.00

Onsdag-Fredag kl. 11.00-16.00

Lördag-Söndag kl. 12.00-18.00

Vardagslunchen serveras mellan kl. 11.00-15.00

Lunchlistan finns till påseende på vår hemsida samt på vår facebook sida.Veckoslutens a la carte serveras mellan kl. 12.00-18.00 (Sista beställningen till köket kl. 17.00)

Farsdagen 8.11 3-rätters farsdagsmeny

Dukning kl. 13.00, 15.00 och 17.00

Boka ditt bord i god tid!

Under julen

Lördag-söndag 19-20.12 Julens stående bord i Café Adéle

Dukningar kl. 13.00 och 15.0022.12 och 23.12 Julens delikatessbord dukas kl.18.00

Boka ditt bord i god tid!


Sagalunds renoverade museicafé öppnar igen den 1. juni 2020!


OBS!

1.6.2020

För att förhindra spridningen av coronaviruset har vi halverat sittplatserna i Café Adéle. Våra kunder har även möjlighet att sitta ute och äta. Vi fäster speciellt vikt vid god handhygien och kundsäkerhet under pandemin. Buffé kan vi tyvärr inte servera under den här tiden, men vi portionerar maten färdigt åt kunden. Man kan även ta med sig take-away portioner.
 
Kom ihåg att hålla avstånd och ha god handhygien samt att inte besöka oss om du inte känner dig frisk!

Den rådande situationen för coronavirus som ett resultat är vi också mer aktiva online. Ring och beställ!